Eigen netwerk voor Active House

Artikel delen

Active House NL is een netwerk van architecten, adviseurs, toeleveranciers, kennisinstituten en bouwers dat een holistische benadering van bouwen deelt. Binnenklimaat, comfort en energie zijn in balans en het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat centraal. Zestien marktpartijen hebben nu hun expertise gebundeld.

De Active House visie biedt ontwerpvrijheid en schrijft geen prestatie-eisen van materialen voor. De specificaties die aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht, zijn gratis te downloaden op de website: www.activehouseNL.info en zijn zowel voor nieuwbouw, renovatie als verbouw te gebruiken. Active House NL kan marktpartijen met kennis ondersteunen en begeleiding bieden bij gebouwprojecten die volgens het Active House principes worden gebouwd. Een eerste project dat in Nederland conform de Active House specificaties is gerealiseerd is de renovatie van tien sociale huurwoningen in Montfoort.
Active House Nederland bestaat uit de volgende marktpartijen: Aldus bouwinnovatie, Aralco, BBA binnenmilieu, Blyweert Aluminium BV, BouwhulpGroep, Duco, Glassolutions Saint Gobain, IBM Vastgoedregie, KAW/e architecten, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Rockwool, SBRCURnet, Slim Bouwen, Van der Hulst Bouwprojekten BV, VELUX Nederland en Zehnder Group NL.