Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten?

 
gepubliceerd op 19-01-2012

Hengelo heeft een grote hoeveelheid wederopbouwarchitectuur. Van de panden aan de Markt is bekendBischoff

Bischoff

RT0311.actueel.bischoff.jpg

Hengelo heeft een grote hoeveelheid wederopbouwarchitectuur. Van de panden aan de Markt is bekend dat zij in de wederopbouw zijn gebouwd met één laag minder dan architect Van Couwelaar destijds bedacht. Een prijsvraag waarin voor het pand Bischoff een oplossing werd gevraagd, leverde 109 inzendingen op én een winnaar.
 
De BNA Kring Twente en het Architectuurcentrum Twente namen samen het initiatief tot de prijsvraag, waarmee ze aandacht wilden vragen voor hergebruik van de wederopbouwarchitectuur in Overijssel. De panden rond de Markt in Hengelo zijn destijds gerealiseerd met een laag minder vanwege bezuinigingen. Om te onderzoeken wat het effect van optopping zou zijn, is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor één van de panden, namelijk van winkelier Bischoff.
De winnaars van de ideeënwedstrijd ‘De Top van Bischoff’ werden bekend gemaakt tijdens een expertmeeting, waarin een aantal sprekers hun visie gaven op het onderwerp. Stephan Verkuijlen en Judith Wilke (vw-studio) eindigden als eerste met hun plan ‘Bovenwoning’. Zij gebruikten de kroonlijst van het bestaande gebouw als uitgangspunt . Op het dak van het gebouw zijn patiowoningen ontworpen.


Overige in Actueel