Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten?

 
gepubliceerd op 19-01-2012

Jaarboek Gulden FeniksJaarboek Gulden Feniks

Jaarboek Gulden Feniks

RT0311.actueel.guldenfeniks.jpg

Renovatie en transformatie hebben de toekomst. Dat blijkt ook uit het Jaarboek Gulden Feniks 2011. In dit fraaie naslagwerk zijn alle 138 inzendingen opgenomen die hebben meegedongen naar de gelijknamige renovatieprijs. Deze prijs wordt door het Nationaal Renovatie Platform georganiseerd.
 
De 138 inzendingen die in het boek zijn opgenomen, zijn onderverdeeld in drie categorieën: de categorie renovatie omvat 70 projecten, de categorie transformatie leverde 53 inzendingen op en de nieuwe categorie gebiedstransformatie omvat 15 projecten. Naast een toelichting op de projecten, zijn deze ook voorzien van beeldmateriaal. Daarbij gaat uiteraard extra aandacht uit naar de winnaars en de nominaties in de drie prijscategorieën. De jury van de Gulden Feniks vertelt bovendien hoe zij tot haar oordeel is gekomen en geeft per project een beoordeling. Tenslotte bevat de uitgave twee interviews over hergebruik, namelijk met de juryleden Peter Kuenzli en Fons Asselbergs.
Het Jaarboek Gulden Feniks (ISBN 978-90-817070-2-2) kost 25 euro, excl 6% BTW, en is te bestellen via www.nrplatform.nl/shop 


Overige in Actueel