Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten?

 
gepubliceerd op 01-02-2012

Sequoia is een woongebouw van 18 verdiepingen in Dordrecht. De Vereniging van Eigenaren ging op zoek naar specialistenIndustriƫle klimtechnieken voor onderhoud hoogbouw

Industriƫle klimtechnieken voor onderhoud hoogbouw

RT0311.actueel.klimmen.jpg

Sequoia is een woongebouw van 18 verdiepingen in Dordrecht. De Vereniging van Eigenaren ging op zoek naar specialisten die de aluminium kozijnen van het gebouw kon ‘poetsen’ en kwam daarbij uit bij de methode van Rope Access, ook wel industrieel klimmen genoemd.
 
Methoden als hangsystemen, hoogwerkers en steigers zijn op deze locatie … onveilig of veroorzaken grote hinder voor het doorgaande en plaatselijke verkeer. Rope Access – het bereiken van de werklocatie met behulp van industriële klimtechnieken – is in deze situatie de meeste veilige werkmethode Bovendien is er minimale overlast voor de omgeving en is de methode milieuvriendelijk omdat er geen zwaar materieel wordt ingezet.
Aanvankelijk vroeg de VvE alleen om een grondige bewassing van de aluminium kozijnen. Vanwege achterstallig onderhoud bleek dit echter niet voldoende: kleur, glansgraad en hardheid zouden niet hersteld worden. Toen werd alsnog besloten om een uitgebreide onderhoudsbeurt uit te voeren, mede in verband met de bereikbaarheid.
NeroQomâ als oppervlakspecialist en Height Specialists voerden samen de renovatie uit. Dit laatste bedrijf is full member van de Engelse brancheorganisatie Industrial Rope Access Technician Association (IRATA). 


Overige in Actueel