Het liften van verzakte vloeren

Artikel delen

Vervangen van verzakte betonvloeren is een kostbare zaak: de vloer/ het pand moet ontruimd worden en sloop en vervanging kosten tijd. Een alternatief is om de vloer te laten liften, met celbeton.

Verzakking van betonvloeren komt bijvoorbeeld voor bij aanbouwen bij woningen, maar ook bij bedrijfshallen. Oorzaak is meestal een onstabiele ondergrond. De vloer aan de bovenzijde weer waterpas maken kan door er een nieuwe (beton)laag op te storten, maar daardoor wordt het vloerpakket nog zwaarder. In plaats van de vloer te vervangen of op te hogen, kan deze ook gelift worden: door het injecteren met celbeton. Fagro Celbetoninjectie voert dergelijke werkzaamheden uit. Vooral in bijvoorbeeld (grote) distributiecentra of opslag- en productiehallen is het vervangen van een vloer niet gewenst: het betekent een enorm verlies aan productiviteit. Ontruiming is bij het liften van de vloer vaak niet nodig. Vóór het liften wordt eerst met behulp van lasers de verzakking op diverse plaatsen vastgesteld. Vervolgens worden er gaten geboord voor de injectie van de celbeton. Dit levert snel weer een belastbare vloer op en er ontstaat geen bouwafval. Het celbeton heeft een draagvermogen van circa 400 ton per vierkante meter. Celbeton is bovendien milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Fagro geeft een levenslage garantie op het celbeton.

Fagro Celbetoninjectie, Lemmer, (0514) 53 31 74, www.vloerliften.nl

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.