Vlakke gevels eenvoudig te installeren

Artikel delen

Cembrit introduceert een systeem – Cembrit Flow System – voor onzichtbare bevestiging van vezelcement gevelafwerking. Dit biedt architecten een alternatief voor de traditionele bevestiging met schroeven of blindklinknagels.

Onzichtbare bevestiging van gevelplaten is gewild omdat dit de vlakke uitstraling van het gevelontwerp benadrukt. Cembrit maakt deze onzichtbare bevestiging eenvoudig en bereikbaar vergeleken met andere onzichtbare bevestigingssystemen. Voor de verwerker is het een eenvoudig systeem: de vezelcement panelen worden aan de achterconstructie bevestigd door de panelen in een aluminium profiel te hangen. Een speciale groef in het paneel klemt het paneel in het profiel en zorgt ervoor dat deze vast blijft zitten.
Testen door het Danish Technological Institute toonden aan dat het bevestigingssysteem bestand is tegen extreme weersomstandigheden: bij een windbelasting van 60 m/s was er nog steeds geen schade aan de constructie.
Vezelcement is een bouwmateriaal dat weinig onderhoud nodig heeft in combinatie met een concurrerende prijs. Het biedt veel mogelijkheden voor het verenigen van duurzaamheid en esthetiek.

Standnummer: 04.B023

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.