Flexibel tijdelijk wandsysteem

Artikel delen

Bij woningrenovatie kiezen woningbouwverenigingen er steeds vaker voor om bewoners tijdens de renovatie in hun woning te laten. Bij renovatieklussen zoals het vervangen van gevelkozijnen, kan voorkomen worden dat stof verder de woning in komt door het plaatsen van een tijdelijk wandsysteem.
 
Curtain-Wall is een compleet stofwandsysteem dat bestaat uit een aluminium constructie met uitschuifbare staanders, en polyethyleen kunststof modules. Het systeem is eenvoudig en snel te plaatsen en gemakkelijk verplaatsbaar. Met de modules kan een gevel worden afgescheiden, een vertrek in twee ruimtes worden gedeeld of een portaal tegen de tocht worden gecreëerd.
De staanders zijn uitschuifbaar van 170 tot 400 mm en de modules kunststof zijn 90, 120 of 150 cm breed. De staanders worden gekoppeld met zogenoemde headers: stangen met een foamlaag zodat de tijdelijke wand goed aansluit tegen het plafond.
Er zijn ook modules leverbaar met een deur erin – de ZipDoor – , waardoor de toegankelijkheid vanaf beide zijden behouden blijft.
Uiteraard kan het tijdelijk stofwandsysteem – behalve in de woningbouw – ook worden toegepast bij de renovatie van kantoren, ziekenhuizen, enzovoort.
 
www.curtain-wall.nl