Passiefhuisrenovatie wint award

Artikel delen

In de categorie Woningrenovatie van de PassiefBouwen Awards 2013 won het Enschedese project Luttebrink/Denekampbrink. In dit project zijn 28 bestaande woningen in opdracht van woningcorporatie Domijn naar passief niveau gerenoveerd, met innovatief materiaalgebruik en buitengevelisolatie.

Voor de Awards 2013 nomineerde de Stichting Passiefbouwen.nl 11 projecten, verdeeld over de categorieën Nieuwbouw, Renovatie en Overige Gebouwen. Enschede won in twee categorieën. In de wijk Wesselerbrink renoveerde woningcorporatie Domijn 28 hobbykamerwoningen tot passiefwoningen.
‘Bij de renovatie van 28 woningen in het plan Luttebrink/Denekampbrink is innovatief en ambitieus gewerkt en is dat tot een goed einde gebracht. Daarom ontvangt dit project in Enschede de Award Renovatie’, aldus het juryrapport. Innovatieve maatregelen leidden tot een energiesprong van E naar A++, zoals een zonneboilersysteem, wtw-installatie, triple beglazing en een geïsoleerde gevel. De passiefhuizen zijn volledig luchtdicht, een luik in het dak zorgt voor zomernachtventilatie en de bewoners ventileren via een te openen deel in de gevel.
Dat dit project de renovatieprijs won is mede te danken aan de samenwerking tussen Woningcorporatie Domijn, Wismans & De Jong Architecten, Trecodome, Nieman Raadgevende Ingenieurs, BAM Woningbouw Deventer, Brink Climate Systems, Sto Isoned, Trecodome en Mosa Facades.