Vernieuwbouw Thialf start in 2015

Artikel delen

Ballast Nedam gaat definitief de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen uitvoeren. De totale contractwaarde bedraagt ruim 38 miljoen euro.

Bernard Sinnema, projectdirecteur van Ballast Nedam: ‘We zijn heel trots op de hoge waardering voor de visie die we op de ambities van Thialf hebben ontwikkeld. Thialf is onlosmakelijk verbonden met schaatsen én met Friesland en wij gaan er alles aan doen om eraan bij te dragen dat die unieke positie voor de komende tientallen jaren behouden blijft. Dat staat centraal in de ontwikkeling en in de uitvoering van ons plan.’
De belangrijkste onderdelen in het plan van Ballast Nedam zijn de realisatie van een nieuwe schaatsbaan, inclusief de vernieuwing van alle installaties in de hal, en realisatie van topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal. Alle ruimtes krijgen daarbij zicht op de ijsbaan, waardoor de topsport nog meer centraal staat. Het gepresenteerde plan kwam tot stand in samenwerking met ZJA Zwarts & Jansma Architecten en Warmtebouw. Ook Croon Elektrotechniek is bij het project betrokken. In de komende periode zal het plan verder worden uitgewerkt en zal duidelijk worden welke lokale Friese bedrijven een bijdrage aan de vernieuwbouw van Thialf zullen leveren. Ballast Nedam start met de bouwwerkzaamheden na de afsluiting van het volgende winterseizoen en zal het complex medio 2016 opleveren. Tijdens de vernieuwbouw blijft de schaatsbaan in het winterseizoen in gebruik.