Opleiding Passiefhuis Vakman

Artikel delen

Op 11 februari 2015 start stichting KERN een nieuwe driedaagse opleiding Passiefhuis Vakman in Ede, voor wie uitvoerend betrokken is bij energieneutraal bouwen of renoveren.
 
De combinatie van wetenschap en bouwpraktijk geeft aannemers en installateurs de juiste basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.
Alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen, alles in drie cursusdagen. De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. De docenten – Clarence Rose, Henk Wegkamp en Carl-peter Goossen – hebben jarenlange ervaring met de passiefhuis methodiek.
De cursusdagen zijn 11 en 12 februari en 4 maart. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van de passiefhuis-methode. Op dag 2 kiest de cursist voor één van de twee specialisaties: installatie of de bouwkundige kant. ‘s Middags worden twee passiefhuisprojecten bezocht. Op dag 3 staat de gekozen specialisatie centraal, zijn er demonstraties en wordt de cursus afgerond. Het examen is op zaterdag 14 maart. Wie slaagt, ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. De opleiding kost € 650,- en deelname aan het examen € 250,-. Cursuslocatie is Ede.
Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl