Simulatiesoftware voorspelt rendement

Artikel delen

QING Sustainable heeft simulatiesoftware ontwikkeld die nauwkeurig kan voorspellen wat het effect is van energiebesparende maatregelen voor woningen en gebouwen.
 
‘Aan de hand van specifieke omstandigheden van een locatie, zoals oriëntatie, bouwfysische eigenschappen en installaties, kunnen wij met een uitzonderlijke nauwkeurigheid voorspellen welke maatregelen werken en welke niet. Onze betrouwbare simulatie maakt het als het ware mogelijk om te investeren met voorkennis’, vertelt Arno Albers, mede-eigenaar QING Groep. Dagelijks werken er bij het bedrijf mensen aan de verbetering van de energieprestatie van gebouwen. ‘Maar duurzaamheid is nog geen vanzelfsprekendheid’, vertelt Albers. ‘Duurzaamheid draagt meer dan voldoende nut en noodzaak in zich, maar we merken dat woningbouwcorporaties en vastgoedeigenaren terughoudend zijn. Verduurzaming vergt vaak forse investeringen terwijl het rendement, zowel energetisch als financieel, onduidelijk is. Een veelgehoorde klacht van onze opdrachtgevers is dan ook dat ze mooie praatjes krijgen die niet worden waargemaakt. Met onze simulatiesoftware is dat probleem verleden tijd.’
 
QING Sustainable: hal 7, standnummer E056