OudNieuw

Artikel delen

Wie het nieuwe ontmoetingscentrum in de Deventer Rivierenbuurt ziet, heeft geen vermoeden dat zich achter deze gevels een oud gebouw bevindt. Behalve dan de bewoners uit deze buurt.

Zij waren nauw betrokken bij het plan, dat werd ontworpen door Dok Architecten uit Amsterdam en uitgevoerd door Paul Hardonk Bouw uit Deventer.
Het oude wijkgebouw dateert uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw. De bakstenen gevels van het nieuwe ontmoetingscentrum zijn aan de buitenzijde ingepakt met een dikke laag isolatie, en afgewerkt met stucwerk en houten latten. Bijzonder zijn vooral de opvallende nieuwe daken: ze bestaan uit grote eps-elementen die met een staalconstructie op het bestaande dak werden geplaatst. Met een hoogte van 1,60 meter en enkele overstekken tot wel 2 meter vormden ze een mooie uitdaging voor de aannemer. Om de bestaande constructie te versterken zijn bovendien nog extra voorzieningen aangebracht.
 
(Foto’s: Paul Hardonk Bouw)
 
 

UITDAGING!

Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming, onderhoud, enzovoort? En is het project in 2014 of 2015 opgeleverd? Laat het ons weten!
Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (redactie@renovatietotaal.nl) en wie weet staat uw project in het volgende nummer op deze plaats!