Samenwerking op gebied van energiebesparing

Artikel delen

Bouwmaterialenhandelaar Raab Karcher en de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder gaan de samenwerking aan op het gebied van energiebesparing. Doel is om de bestaande woningvoorraad energiezuinig te renoveren, waardoor de woningeigenaar kan profiteren van meer comfort, een hogere waarde van de woning en vooral ook van een lagere energierekening.
 
Meer Met Minder directeur Chris Bruijnes verwacht veel van de samenwerking: ‘Door samen te werken met een bedrijf als Raab Karcher zullen we nog sneller onze groep met Meer Met Minder-aanbieders uitbreiden. Meer Met Minder-aanbieders zijn bedrijven uit de bouw- en installatiesector die zich toeleggen op energiebesparing. Ze zorgen niet alleen voor de uitvoering, maar geven ook advies over verschillende maatregelen middels de energielabelatlas, subsidies en financieringsmogelijkheden. De woningeigenaar krijgt hierdoor een goed advies én een betrouwbare vakman.’
‘We streven er naar om dé referentie te worden op het gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen’, aldus Gerhard Hospers, adjunct-directeur Greenworks van Raab Karcher. ‘Middels Raab’s Renovatiehuis hebben onze klanten een mogelijkheid om hun klanten te stimuleren hun woning energiezuinig te renoveren. Wij stimuleren hierbij het gebruik van duurzame bouwmaterialen. Zo zorgt ons Greenworks label met duurzame bouwmaterialen al voor meer dan 30 procent van de omzet. De klanten van Raab Karcher die Meer Met Minder aanbieder worden, krijgen 50 procent korting op het totaalpakket dat bestaat uit een deelnemersbijdrage van Meer Met Minder, een speciale training in de Greenworks Academy en het gebruik van RaabCalc met de kans om het project te mogen uitvoeren nog extra te vergoten. De samenwerking met Meer Met Minder past perfect in dat plaatje.’
Meer Met Minder (www.meermetminder.nl) is onder andere initiatiefnemer van de Energielabelatlas (www.energielabelatlas.nl) en de Energiesubsidiewijzer (www.energiesusbidiewijzer.nl).