Kwaliteitscontroles en technisch advies

Artikel delenHet Technisch Bureau Afbouw uit Den Haag lanceert een nieuwe dienst: TBA Totaal. Deze dienst is speciaal gericht op grotere bouwprojecten en behelst kwaliteitscontroles en technisch advies bij alle fasen van de afbouw.
 
Door tijdens verschillende fasen in het bouwproces controles uit te voeren, zijn de faalkosten terug te dringen. Zoals met het monitoren van de klimatologische omstandigheden. Als je een te hoge luchtvochtigheid voor de start van de werkzaamheden signaleert, kan schade aan bijvoorbeeld de voegafwerking van gipsplaten worden voorkomen. En daarmee ook de bijbehorende hoge kosten voor herstel.
Geen overtuigender bewijs dan de praktijk. Michiel van Dijk van Fermacell legt uit hoe TBA Totaal zijn projecten helpt. ‘Als gevolg van de hoge werkdruk wordt er nog wel eens met afbouwwerkzaamheden begonnen terwijl de bouwplaats eigenlijk nog te nat of te koud is. Of de aansluitingen van het gips op de kitranden worden niet goed gemaakt. Dan kunnen er problemen ontstaan met de geluidsprestaties. Bovendien zien we in de praktijk dat er voor een ‘gelijkwaardig’ maar goedkoper product wordt gekozen. In het eindresultaat merk je dan toch een kwaliteitsverschil. Uiteindelijk leidt dat tot problemen en dan ontstaat er discussie over wie verantwoordelijk is. Om die discussie voor te zijn, schakelen wij nu de kwaliteitsbewakingen van TBA Totaal in.’
Bij kwaliteitsbewakingen door TBA bezoekt een technisch adviseurs meerdere malen de bouwplaats om de omstandigheden te beoordelen, en te controleren of het vereiste niveau wordt gehaald. Vocht- en temperatuurmetingen zijn ook onderdeel van die kwaliteitsbewakingen. Met andere woorden: er wordt  gekeken of de werkzaamheden op de juiste wijze, met de juiste materialen en onder de juiste omstandigheden worden uitgevoerd. Met die kwaliteitsbewakingen houdt TBA de kwaliteit van een bouwproject optimaal.
 
Technisch Advies Bureau, Den Haag, (070) 33 66 500, www.tbatotaal.nl