Oude industriehal nu hypermoderne winkel

Artikel delen


Op het voormalige Stork terrein, naast de Kromhouthallen, in Amsterdam-Noord is iets moois verrezen. Een oude industriehal werd hier omgeturnd tot hypermoderne Foodmarkt.
 
Na een grootscheepse renovatie van het pand is eind vorig jaar de grootste Jumbo van Amsterdam in het gebouw geopend. In de industriehal aan het Gedempt Hamerkanaal vormt boodschappen doen een bijzondere belevenis: horeca wordt hier gecombineerd met showcooking en traditioneel boodschappen doen. Dit alles in een industriële omgeving die voorzien is van een gezonde dosis daglicht. In opdracht van Van Wijnen Rosmalen heeft JET BIK Projecten hier BIK Isolight Zadeldaken geplaatst. De foodmarkt werd voorzien van nieuwe daglichtelementen met hoogwaardige zon- en warmtewerende beglazing. Hierbij bleven de oude elementen van de industriehal behouden, waarbij met nieuwe toepassingen de kwaliteit van het daglichtproduct aanzienlijk werd verbeterd.