Vernieuwde waterdruppels op watertoren

Artikel delen


De watertoren in Oostburg is al decennialang hét herkenningspunt van het Zeeuws-Vlaamse dorp Oostburg. Dat heeft alles te maken met het levensgrote kunstwerk dat de toren sinds 1995 siert. Kunstenaar Johnny Beerens uit Oostburg schilderde het grote werk uit zijn oeuvre onlangs opnieuw.
 
De kunstenaar en Duste Schilderwerken uit Oostburg maakten gebruik van Sigma Façade Elastocoat voor de renovatie van de watertoren en het kunstwerk ‘Levensbron’. De verf is onderdeel van een serie gevelverven die inzetbaar zijn voor gevelonderhoud, nieuwbouw en renovatie. Bijzonder is dat deze gevelverf nu door de  kunstschilder is gebruikt voor artistieke doeleinden.
Na een kleine twintig jaar was het kunstwerk toe aan een renovatie. Een kunstenaar stelt echter andere eisen aan een verf: ‘De Sigma Façade Elastocoat is specifiek bedoeld voor onderhoud en nieuwbouw. Ik heb echter met deze verf een muurschildering met vloeiende verlopen van licht naar donker en van de ene naar de andere kleur geschilderd.’ De belangrijkste redenen om deze verf toe te passen voor de onderhoudswerkzaamheden zijn de scheuroverbruggende elasticiteit van de verf, zijn weervastheid en de duurzame, glanzende toplaag van het product.