Overijsselse huizenbezitters besparen 10 miljoen

Artikel delenIn twee jaar tijd hebben 12.000 Overijsselse huizenbezitters hun woning energiezuiniger gemaakt. Omgerekend naar de actuele energieprijzen komt dat neer op een besparing van ruim 10 miljoen euro. Dat is niet alleen goed nieuws voor hun energierekening en het milieu, ook de bouwsector heeft er baat bij.
 

Zo haalden de Overijsselse ondernemers in de bouw- en installatiebranche de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s aan omzet uit het verduurzamen van koopwoningen. Dat bleek tijdens de presentatie van de resultaten van het project Slim Energie Thuis onlangs door provincie Overijssel en de projectpartners Kamer van Koophandel, Ministerie van BZK, Bouwend Nederland en Uneto-VNI.
Meer dan 250 bouwbedrijven hebben zich actief aangesloten bij de ‘Overijsselse aanpak’ door hun aanbod af te stemmen op de groeiende vraag naar energiebesparende maatregelen. Veel bedrijven werken samen in een van de 24 consortia die zijn ontstaan om woningeigenaren beter van dienst te kunnen zijn. En alle 25 gemeenten in de provincie doen mee en hebben een energieloket geopend.
Op het gebied van isolatie is de populairste maatregel het aanpakken van de gevel of spouwmuur. Dit werd tot nu toe in ruim 5600 woningen toegepast. 2600 huizenbezitters kozen voor vloerisolatie. Minder populair zijn isolatieglas (zo’n 890 woningen) en dakisolatie (ruim 700). Bij woningeigenaren die kiezen voor het duurzaam opwekken van energie staan zonnepanelen op één. Hiervoor werd 1360 keer bij het project Slim Energie Thuis aangeklopt.