Erfgoedmonitor online

Artikel delen


De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (ministerie van OCW) stelt met de Erfgoedmonitor feiten en cijfers over cultureel erfgoed online beschikbaar.
 
In deze Erfgoedmonitor zijn de aantallen gebouwde en archeologische rijksmonumenten te vinden en het aantal musea, maar bijvoorbeeld ook hoe het met die monumenten gaat en hoeveel archeologisch onderzoek er in Nederland plaatsvindt. De Erfgoedmonitor heeft betrekking op gebouwd en archeologisch erfgoed, historisch landschap, musea en collecties, werelderfgoed, immaterieel erfgoed en mobiel erfgoed. Op dit moment worden er 22 onderwerpen en 76 indicatoren (meeteenheden) gepresenteerd. De komende jaren zullen onderwerpen en indicatoren worden toegevoegd. Op www.erfgoedmonitor.nl kan iedereen zien wat de staat en ontwikkeling is van het Nederlandse erfgoed op landelijk niveau. Waar mogelijk worden ook de gegevens  op provinciaal en gemeentelijk niveau inzichtelijk gemaakt.
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (ministerie van OCW) stelt met de Erfgoedmonitor feiten en cijfers over cultureel erfgoed online beschikbaar.
 
[RT0215.actueel.erfgoed]
 
In deze Erfgoedmonitor zijn de aantallen gebouwde en archeologische rijksmonumenten te vinden en het aantal musea, maar bijvoorbeeld ook hoe het met die monumenten gaat en hoeveel archeologisch onderzoek er in Nederland plaatsvindt. De Erfgoedmonitor heeft betrekking op gebouwd en archeologisch erfgoed, historisch landschap, musea en collecties, werelderfgoed, immaterieel erfgoed en mobiel erfgoed. Op dit moment worden er 22 onderwerpen en 76 indicatoren (meeteenheden) gepresenteerd. De komende jaren zullen onderwerpen en indicatoren worden toegevoegd. Op www.erfgoedmonitor.nl kan iedereen zien wat de staat en ontwikkeling is van het Nederlandse erfgoed op landelijk niveau. Waar mogelijk worden ook de gegevens  op provinciaal en gemeentelijk niveau inzichtelijk gemaakt.