Warmtebeeldcamera in zakformaat

Artikel delenFLIR Systems introduceert de FLIR C2, de eerste volledig uitgeruste warmtebeeldcamera in zakformaat die professionals in de bouw helpt bij het traceren van verborgen warmtepatronen die duiden op energieverspilling, constructiefouten, problemen met leidingen en nog veel meer.
 
De C2 past in iedere zak, door zijn compacte en slanke design. Daardoor is de camera direct binnen handbereik is om onzichtbare problemen aan het licht te brengen. De afmetingen zijn 125 × 80 × 24 mm en het gewicht bedraagt 130 gram.
Met FLIR’s gepatenteerde MSX® real-time beeldverbetering en een helder, gebruiksvriendelijk touchscreen met automatische oriëntatie, legt de camera warmtebeelden tot in het kleinste detail vast. Daardoor zijn probleemgebieden gemakkelijker te identificeren. MSX voegt belangrijke details (vastgelegd door de geïntegreerde zichtbare camera) toe aan de warmtebeelden van de C2. Hierdoor zijn cijfers, letters, structuren en andere kenmerken duidelijk zichtbaar.
De detector van de C2 met een resolutie van 4800 pixels maakt en toont beelden van subtiele warmtepatronen en kleine temperatuurverschillen die vaak voorkomen in de bouwsector. Het grote beeldveld van 41 graden legt meer vast per opname. Bovendien is de C2 voorzien van ingebouwd werklicht en een flitser. Dankzij de eenvoudige point & shoot bediening kan de C2 radiometrische JPEG's met één druk op de knop opslaan. De beelden kunnen later worden gedownload via de gratis FLIR Tools-software. De FLIR C2 heeft een adviesprijs van 699 euro (ex. BTW).
 
FLIR, Breda, (0765) 79 41 91, www.FLIR.com