Samen stil staan bij metamorfose

Artikel delenWoningstichting Barneveld zit in de laatste fase van de grootscheepse renovatie aan de 66 maisonnettes en drie flats aan de Oldenbarnevelderweg in Barneveld. In april 2015 moeten zowel de gele, de rode, als de blauwe flat zijn opgeleverd.
 
De woningstichting stond onlangs even stil bij het tussentijdse resultaat van deze metamorfose. De drie flats zijn zowel aan de binnen- als aan de buitenkant grondig opknappen. De gebouwen kregen een nieuwe entree en een noodtrappenhuis, en er werden liften bijgeplaatst. Bovendien zijn de galerijen en balkons aangepakt. In de 66 maisonnettes kwamen nieuwe badkamers, keukens, toiletruimtes en binnendeuren. Ook kregen de woningen een aparte wasruimte, HR++ glas, nieuwe gevelpanelen en betere isolatie. Er zijn individuele (lucht)warmtepompen en HR-ketels met nieuwe
radiatoren geplaatst en de mechanische ventilatie is verbeterd. Voor al deze maatregelen moesten de bewoners wel tijdelijk hun huis uit. Na de renovatie zijn de woningen een stuk energiezuiniger: gemiddeld gingen ze van een E naar een A-label.