Speciaal productieproces bestrijdt toiletbacteriën

Artikel delenDuravit introduceert een nieuwe technische innovatie op het gebied van keramiek, glazuur en coating. De vraag naar hygiëne in de badkamer groeit. Vooral bij de WC en het urinoir verbergen zich niet zelden ongewenste bacteriën en ziektekiemen.
 
Op de vraag naar betere hygiëne in het toilet en urinoir, heeft het R&D team van Duravit nu een nieuw, effectief antwoord: HygieneGlaze (hygiëne glazuur).
Bij deze nieuwe ontwikkeling gaat het niet om een beschermlaag, maar om een bijna onbegrensd effectief, antibacterieel werkend keramisch glazuur dat met metaalionen verrijkt is. Tijdens het productieproces wordt HygieneGlaze met het keramische glazuur geïntegreerd. Dit fabricageproces garandeert een resistente vermindering van kiemen. Ingebrand aan de binnenkant tot aan de rand van het toilet en urinoir voert HygieneGlaze zijn functie uit, waar micro organismen bijzonder vaak aanwezig
kunnen zijn. Vergeleken met traditionele glazuuroppervlakken worden kiemen met toepassing van HygieneGlaze tot 99,9 procent verwijderd, een tot nu toe nauwelijks bereikt niveau. HygieneGlaze is nu optioneel bij alle toiletten en urinoirs van de nieuwe  badkamercollectie PR Comforts en ME by Starck. Andere Duravit series volgen.
 
Duravit Nederland, (073) 613 19 70, www.duravit.nl