Nieuwe online rekentool voor warmteweerstand

Artikel delen


Voor het objectief en betrouwbaar vaststellen van de Rc-waarde bieden SBRCURnet en BRIS nu een nieuw online hulpmiddel aan: de productonafhankelijke Rekentool Warmteweerstand.
 
Met deze gratis online tool is voor een groot aantal constructies direct te bepalen wat de warmteweerstand is en hoe de Rc-waarde verandert als de detaillering wordt aangepast. Ook met het oog op andere factoren, zoals brandveiligheid, is direct te zien wat er gebeurt. De tool wordt de komende maanden verder ontwikkeld maar is nu al te raadplegen als bèta versie.
Het toenemend aantal eisen voor onder andere energiebesparing en comfort zorgt ervoor dat de behoefte in de markt aan neutrale en flexibele rekentools sterkt toeneemt. Met deze tool springen SBRCURnet en BRIS hier samen op in. De tool is te bereiken via: http://www.sbrcurnet.nl/producten/rekentools