Zonnestroomboilers: duurzame keuze

Artikel delen

NIBE Energietechniek heeft haar leveringsprogramma uitgebreid met een serie kwalitatief hoogwaardige zonnestroomboilers die tapwater verwarmen met behulp van fotovoltaïsche (pv) zonnepanelen. Men kan deze boilers rechtstreeks op een pakket pv-panelen aansluiten, maar ze werken indien nodig ook op netstroom. Hierdoor kunnen gebruikers optimaal profiteren van duurzaam opgewekte stroom, maar is het warmtapwatercomfort ook gewaarborgd wanneer de zon niet of onvoldoende schijnt. De nieuwe serie omvat vijf zonnestroomboilers met een inhoud van 95, 120, 147 en twee varianten van 195 liter. Afhankelijk van de situatie en de gebruikerswensen kunnen de boilers worden aangesloten op een pakket van vier, zes of acht pv-panelen van vrijwel elk fabricaat, op voorwaarde dat de panelen voldoen aan de specificaties ten aanzien van aansluitspanning en vermogen. Behalve als uitstekend alternatief voor thermische zonneboilers maken de nieuwe zonnestroomboilers op meerdere manieren verduurzaming van de tapwaterinstallatie mogelijk, bijvoorbeeld ter vervanging van een bestaande elektrische boiler (met of zonder omvormer), als voorverwarming van tapwater (bijvoorbeeld in combinatie met een HR cv-ketel), in diverse nieuwe energieconcepten en in een hybride installatie (bijvoorbeeld als indirect gestookte boiler in combinatie met een andere warmtebron, een tweede boiler c.q. buffervat of vloerverwarming).

Informatie: www.nibenl.nl