Vereniging Duurzame Energie (VDE) opgericht

Artikel delen

Zeven brancheorganisaties en dertien bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare energiesector hebben eerder de Vereniging voor Duurzame Energie (VDE) opgericht. De vereniging vertegenwoordigt daarmee circa 1000 bedrijven en energiecoöperaties die ondernemen in duurzame energie. De nieuwe organisatie maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie.

De vereniging zal zich richten op de netwerken, toeleveringsindustrie, handel en verkoop voor hernieuwbare warmte en elektriciteit, industriële processen en duurzaam transport. Zij zet zich daarbij in voor zaken als een eerlijk speelveld voor duurzame energie, meer flexibiliteit, ambitieuze doelen voor duurzame energie en een intensivering in de uitvoering van het Energieakkoord.

Informatie: www.dekoepel.org