Opleidingscentrum voor vezels en agentia

Artikel delen

Henk Onderstal start KOVA, een nieuw opleidingsinstituut. KOVA staat voor Kennis- en Opleidingscentrum voor Vezels en Agentia. Dit opleidingsinstituut bouwt voort op de kennis van Best Opleidingen, maar heeft ook een aantal nieuwe opleidingen.
 
Onderstal: “We zien dat er in de bouw en in allerlei andere sectoren veel vraag is naar vakmensen met specifieke kennis van gevaarlijke materialen. Voor bijvoorbeeld vastgoedvernieuwing, sloop of rioleringsbedrijven zijn zulke vakmensen onmisbaar. Met KOVA vullen we het gat op dat is ontstaan na het faillissement van Best Opleidingen. De markt vraagt erom.”
 
De oude klanten van Best Opleidingen kunnen bij KOVA rekenen op dezelfde kwaliteit. “De kennis die we hadden bij Best was van grote waarde voor vakmensen in verschillende sectoren. Die kennis blijven we delen. Daarnaast breiden we ons aanbod van cursussen en opleidingen uit met een breed aanbod van praktijkgerichte trainingen,” aldus Onderstal. De trainingsfaciliteiten in Oosterbeek bieden ruimte om in de praktijk te oefenen met de opgedane kennis.
 
Veilig en gezond werken is een van de uitgangspunten van KOVA. “Iedere professional in Nederland die met gevaarlijke stoffen of gassen werkt, moet weten hoe te handelen. Dat is onze wens. We willen daarom onszelf opwerpen als kenniscentrum voor iedereen die in dit vakgebied werkzaam is”, besluit Onderstal, die KOVA runt met twee voormalig Best-collega’s: Anita van Os en Rik Massop.
 
KOVA
www.kovabv.nl