Boek ‘Vitale architectuur’

Artikel delen

Hoe komt het dat sommige oude gebouwen eeuwenlang in gebruik blijven? Voor een duurzame toekomst is het van belang om dit grondig te onderzoeken. In het boek Vitale Architectuur ontrafelen auteurs Ruurd Roorda en Bas Kegge de achtergronden van deze vraag en verbinden daarmee de kwaliteiten van oude en nieuwe gebouwen.
 
Het boek dat onlangs is verschenen, brengt twintig gebouwen in beeld. Deze gebouwen worden beschreven, geduid en gedocumenteerd met behulp van plattegronden, doorsneden, diagrammen en foto’s. De auteurs bieden een ruimtelijke analyse en een gebruiksgeschiedenis van zowel iconische als alledaagse gebouwen, van het begin van de jaartelling tot nu. Ze ontwikkelen een methodiek voor levensduur en een houvast voor de toekomst. Het instrumentarium van Vitale Architectuur levert strategieën voor een architectuur voor de lange termijn. De publicatie is gebaseerd op het onderzoek ‘Great Spaces / Ontwerpen voor de eeuwigheid’ dat is doorgevoerd door BNA Onderzoek in samenwerking met een hele reeks BNA-architectenbureaus.

De publicatie Vitale architectuur is verkrijgbaar via de architectuurboekhandel, NAi010 uitgevers en de BNA shop. Kosten: € 29,95, excl. eventuele verzendkosten.