Asbesthoudende dorpels gesaneerd met MiniContainment

Artikel delen

In opdracht van woningcorporatie Wierden & Borgen heeft Man&Mach als eerste in Nederland met MiniContainment asbesthoudende dorpels gesaneerd. Dit gebeurde in badkamers van ruim 20 woningen in Sauwerd.

Dankzij deze nieuwe innovatie om asbest veilig, snel en compact te saneren kunnen bewoners gewoon thuisblijven tijdens de sanering. Asbesthoudende vensterbanken, vloerluiken, leidingen en hitteschilden werden eerder al met MiniContainment gesaneerd, maar het saneren van dorpels met MiniContainment is in Nederland nog niet eerder uitgevoerd.
Bij een MiniContainment wordt een klein doorzichtig frame over het te saneren object geplaatst. Via handschoenopeningen kunnen de specialisten hun werk doen zonder dat ze blootgesteld worden aan vrijkomende asbestvezels. De overlast is minimaal. En witte pakken en maskers zijn niet nodig, waardoor het werk een stuk prettiger en efficiënter wordt.

“Voor ons als asbestspecialist, maar ook voor het inspectiebureau en de bewoners heeft deze methode veel voordelen,” vertelt Sjoerd Kuiper. De directeur van het bedrijf verwacht dan ook dat met name woningcorporaties eerder zullen besluiten tot het saneren van de verschillende asbesttoepassingen in woningen. “Dit sluit perfect aan bij de doelstelling van Man&Mach om gezamenlijk te werken aan een gezonde en veilige woon- en leefomgeving,” besluit de heer Kuiper.
 
Man&Mach
www.manenmach.nl