Verzekerde garantie op energiebesparing woning

Artikel delen

Zekerheid dat de beoogde energieprestatie van de woning wordt gerealiseerd. Dat is wat de EnergiePrestatieGarantie biedt. Meeùs, HDI en SamenGroen ontwikkelden dit product voor en met SWK en BouwGarant. Als eerste in Nederland wordt nu een verzekerde EnergiePrestatieGarantie aangeboden.
 
De EnergiePrestatieGarantie geeft woningeigenaren de zekerheid dat energiebesparende maatregelen juist worden uitgevoerd en dat deze ook daadwerkelijk leiden tot een energiezuinige woning. De garantie wordt geboden voor de gebouwgebonden prestaties en staat los van het individuele bewonersgedrag. Als blijkt dat de woning toch niet voldoende presteert, kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen of kan er sprake zijn van een schadevergoeding. ‘De EnergiePrestatieGarantie is een extra stimulans voor de opdrachtgever om te investeren in energiebesparende maatregelen. Met deze garantie heb je de zekerheid dat je echt gaat besparen, de verstrekte garanties van de ondernemer zijn immers verzekerd’, aldus de initiatiefnemers. De ondernemer is altijd het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Hij levert de energiebesparende maatregelen en geeft hiervoor garantie. Mocht de ondernemer echter zijn garantieafspraken niet na komen, dan kan een beroep worden gedaan op de garantie.

De EnergiePrestatieGarantie biedt zekerheid en duidelijkheid aan consumenten, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties die hun woningen willen verduurzamen. Ondernemingen die zijn aangesloten bij SWK en BouwGarant kunnen de EnergiePrestatieGarantie aanbieden.