Verborgen vocht zichtbaar maken

Artikel delen

Zowel voor renovatieprojecten als restauratie geldt: u gaat voor een goed geventileerde ruimte met een optimaal klimaat zonder vochtplekken. Vocht is echter niet altijd zichtbaar en soms lastig op te sporen. Met de huidige generatie vochtmeters met geïntegreerde  warmtebeeld camera’s spoort u ook verborgen vochtplekken eenvoudig op. Waarna metingen snel en op de juiste manier verricht kunnen worden.
 
FLIR ontwikkelde de MR176 met Infrared Guided Measurement technologie. Een geïntegreerde warmtebeeldcamera die helpt vochtplekken snel op te sporen. De techniek begeleidt u visueel naar de locatie waarna vochtmetingen kunnen worden opgestart. De MR 176 maakt gebruik van een pinloze sensor en een sonde met een extra pin, en beschikt daarmee over de flexibiliteit om zowel niet-invasieve als invasieve metingen te verrichten.
 
De Infrared Guided Measurement technologie (IGM) wordt aangedreven door een 80 x 60 Lepton® warmtebeeld camera. Hierdoor worden vochtplekken visueel geïdentificeerd op het kleurenscherm middels één van de vier kleurenpaletten die naar voorkeur zijn in te stellen. Beeldvergrendeling voorkomt dat extreem hoge en lage temperaturen het beeld verstoren. Doordat de MR176 is uitgerust met een laser en dradenkruis, kan de exacte locatie van een potentieel vochtprobleem eenvoudig worden bepaald.
 
De verwisselbare temperatuur -/vochtigheidssensor kan snel worden verwisseld waardoor uitvaltijd wordt beperkt. De Progressive Environmental Stability Indicator verwijdert responstijdfouten als u zich op een locatie naar verschillende meetpunten beweegt en informeert u wanneer de relatieve vochtigheidswaarden een stabiele status hebben bereikt.
 
Flir
www.flir.eu/MR176