OudNieuw

Artikel delen

Een jaren 80 kantoorgebouw van circa 5500 m2 in Laapersveld te Hilversum is door gebouweigenaar Van Wilsum (vertegenwoordigd door Sure Vastgoed) en Xebia Nederland, huurder van tweederde van het gebouw, samen aangepakt.

Allereerst besloot Xebia het interieur aan te pakken, wat werd uitgevoerd door Studio Noun. Van Wilsum bleek bereid om ook de buitenzijde bij deze transformatie te laten aansluiten. Daarvoor is de bakstenen gevel voorzien van Yellow Cedar kwaliteit B shingles die na verloop van tijd zilvergrijs verkleuren, wat aansluit bij het industriële interieur.
De nieuwe gevel is opgebouwd uit gewolmaniseerde ventilatielatten met daarop dubbel overlappend de shingles. De voorheen bordeauxrode kozijnen zijn antracietkleurig geschilderd en rondom voorzien van nieuw zetwerk. In plint van het gebouw zijn de metselwerkpenanten voorzien van beton-stucwerk.
 
Foto’s: Sure Vastgoed
 
 

UITDAGING!

Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming, onderhoud, enzovoort? En is het project in 2015 of 2016 opgeleverd? Laat het ons weten!
Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (redactie@renovatietotaal.nl) en wie weet staat uw project in het volgende nummer op deze plaats!