Tuincentrum met aluminium stralingspanelen

Artikel delen

In opdracht van Marco Warmte in Hellevoetsluis heeft Mark Climate Technology het pand van De Plantenhal in Rhoon voorzien van Infra Aqua Design stralingspanelen. Het gat om watergevoede aluminium stralingspanelen die een ruimte verwarmen  zonder tocht, lucht- of stofverplaatsing. Tevens produceert het paneel nauwelijks geluid, wat de winkelruimten van het tuincentrum ten goede komt. De klant heeft gekozen voor een stralingspaneel met een PUR-hardschuimisolatie afgewerkt met een aluminium folielaag. Hierdoor is er minder kans op beschadiging van de isolatie door vogels en tevens heeft het paneel een zeer goede warmteoverdracht. Door de korte opwarmtijd van de stralingspanelen en de lagere benodigde ruimtetemperatuur kan er een hoge energiebesparing worden gerealiseerd. Daarnaast is dit type stralingspanelen gekozen omdat de panelen vlak zijn, licht in gewicht en zeer compact. Vanwege de witte coating voorzien ze de plantenhal onopvallend van de juiste warmte voor al het groen. 

Informatie: www.mark.nl