Gehoorbescherming en toch horen wat je moet horen

Artikel delen

Belangrijke signalen kunnen horen is een vereiste in gevaarlijke werkomgevingen. De nieuwe Peltor ProTac III van 3M is een headset die de oren beschermt tegen lawaai en gehoorschade en tegelijkertijd omgevingsgeluiden toelaat. Collega’s kunnen zo met zo elkaar communiceren in luidruchtige omgevingen zonder de gehoorbescherming af te hoeven nemen.

Omgevingsgeluiden worden door de gehoorkap versterkt via twee microfoontjes aan de buitenzijde. Plotselinge, harde of scherpe geluiden worden meteen gedempt tot een niveau onder 82 dB om het gehoor te beschermen tegen mogelijk schadelijke geluidsniveaus. Stereo feedback zorgt dat de drager optimaal hoort en beter kan bepalen uit welke richting alarmen, waarschuwingen en achteruitrijdende voertuigen komen.
De nieuwe headset beschikt over een niveauafhankelijke functie voor omgevingsgeluid. Het geluid kan, in vijf volumeniveaus, worden versterkt of tot een lager niveau gedempt worden zonder het gehoor te beschadigen. Daarnaast heeft het een stereo-ingang aansluiting voor externe toestellen, zoals mobiele telefoon, two-way radio of Ipod.
De headset schakelt automatisch uit na 4 uur, als er in de tussentijd geen functie wordt gebruikt. Er volgt een waarschuwingssignaal als de batterijen (2xAA) bijna leeg zijn. Verder heeft 3M de elektronica bij de gehoorkap  Peltor ProTac III aan het buitenste deel van de schelp bevestigd, om corrosie door zweet te voorkomen. Dat geeft het apparaat een langere levensduur.
De gehoorbescherming ProTac III is te verkrijgen met hoofdband of met een helmbevestiging. Er is keuze tussen twee verschillende schelpmaten; met een hogere demping en met een lagere demping.
 
Peltor ProTac III
www.wiltec.nl