100 % biologische beits

Artikel delen

Speciaal voor de consumentenmarkt is er een doe-het-zelf biobeits ontwikkeld op basis van de 100% natuurlijke houtbescherming Xyhlo biofinish, Xyhlo home genaamd. Deze biobeits bestaat uit twee afzonderlijk verpakte bestanddelen die samen de biofinish vormen.

Enerzijds is dat een biologische coating op waterbasis met de beschermende schimmel Aureobasidium pullulans en anderzijds een natuurlijke lijnolie die als voeding dient voor de schimmel. Xyhlo home geeft hout een matzwarte natuurlijke kleur. Het is een milieuvriendelijke en duurzame bescherming van buitenhout, zoals tuinhuisjes, pergola’s en schuttingen.

Xyhlo home is 100% natuurlijk en veilig. Zowel de biologische coating op waterbasis met de onschadelijke en in de natuur voorkomende schimmel Aureobasidium pullulans als de natuurlijke lijnolie die als voeding dient voor de schimmel, zijn 100% natuurlijk en bevatten geen giftige of schadelijke stoffen. Na het verstrijken van de levensduur van het behandelde hout, of wanneer het hout niet meer nodig is, kan dit samen met de biofinish volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop.

"Het aanbieden van Xyhlo biofinish voor thuisgebruik komt door de vele vragen van de consumenten zelf", aldus Frans van Rooijen, initiatiefnemen van de levende biologische houtbescherming. “Consumenten willen iets goeds doen voor het milieu en willen daarom geen schadelijke stoffen meer gebruiken bij het beschermen van buitenhout zoals die bijvoorbeeld zitten in de reguliere beitsen.”
 
 Xyhlo
http://www.xyhlo.com/webshop