Het belang van ventileren

Artikel delen

Uit Europabreed onderzoek blijkt dat 27 procent van alle Nederlanders de eigen gezondheid ondergemiddeld beoordeelt: 49 procent van hen heeft last van verminderde energie en lusteloosheid en 66 procent heeft vaak last van een zere keel of loopneus. In 22 procent van de gevallen is de oorzaak vocht en in 24 procent is onvoldoende frisse lucht de oorzaak van de problemen. Feenstra wijst daarom op het belang van het reinigen van mechanische ventilatie. ‘U ademt per dag zo’n 10.000 liter lucht in, waarvan 80 procent binnen. Dat kan dus maar beter gezonde lucht zijn. Toch staan veel mensen niet of nauwelijks stil bij de kwaliteit van de lucht in huis. Terwijl die vaak slechter is dan de buitenlucht. Door uw huis goed te ventileren, zorgt u voor voldoende verse lucht. Dat is niet alleen gezonder maar zorgt ook nog eens voor meer comfort’, aldus Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra. Op de website kunnen belangstellenden een ‘Ventilatiecheck’ doen. Onder andere corporaties zouden bewoners veel meer moeten wijzen op het gebruik van het aanwezige ventilatiesysteem. Bij woningen waarin nog geen ventilatiesysteem zit, moeten bewoners zich goed bewust zijn van het feit dat ze regelmatig deuren en ramen open zetten om te ventileren. ’Het kan veel lichamelijk ongemak besparen waarvan bewoners vermoedelijk niet weten dat het door slechte ventilatie komt.’

Informatie: www.feenstra.com