Transformatie Joan Muyskenweg Amsterdam

Artikel delen

Een voormalig kantorencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam wordt omgebouwd tot woongebouw met 191 woningen. Daarvoor worden de bestaande ‘blokken’ ook nog eens opgetopt met drie woonlagen.
 
Heddes Bouw & Ontwikkeling gaat deze uitdagende transformatieopgave uitvoeren, in opdracht van Delta Lloyd en onder projectmanagement van Objectum. Het ontwerp is van de hand van Ector Hoogstad Architecten; verder zijn DWA en IMd raadgevende ingenieurs bij de transformatie betrokken.
De bestaande objecten worden gesloopt tot op het casco. Voor de nieuwe woningen worden niet alleen de vier bestaande 'blokken' samengevoegd en opgedikt tot twee robuuste woonblokken, maar deze worden ook met drie extra woonlagen opgetopt. In het ontwerp is uitgegaan van de uitstraling van pakhuizen met metselwerk gevels en hangende stalen balkons. Voor de extra woonlagen geldt het gebruik van lichte bouwmaterialen, zowel in kleur als gewicht, geïnspireerd door wolken. Alle appartementen zijn voorzien van royale buitenruimten met boeiende uitzichten op de Amsterdamse skyline: industrieel ogende balkons op de onderste verdiepingen en dakterrassen op de bovenste lagen. De doelgroep voor deze woningen zijn young professionals met vrije sector huurwoningen variërend van 50 m2 op de bestaande bouwlagen tot circa 110 m2 op de optoplaag. De oplevering van de eerste fase is gepland medio 2018.