Kwalitatief en ‘slim’ voorwandsysteem

Artikel delen

De Viega Eco Plus voorwandelementen onderscheiden niet alleen in kwaliteit maar ook op het gebied van slimme techniek, minimale montagetijd en installatiekosten. Het inbouwelement kan bovendien worden geleverd in combinatie met speciale, waterbesparende of hygiënische bedieningsplaten.

Het Duitse Viega biedt met het voorwandsysteem een uiterst slimme oplossing die zich voor vele toepassingen leent, waaronder wc’s, bidets, wastafels, urinoirs en uitstortgootstenen. Eén systeem voor alle mogelijke sanitaire installaties én voor verschillende keramiekhoogtes

Voor renovatieprojecten
Dat laatste is onder meer belangrijk in renovatieprojecten waar door de wisselende vloerhoogten aanpassingen van de keramiekhoogte eerder regel dan uitzondering is. Dat kan met het Viega Eco Plus-programma eenvoudig en zonder extra kosten worden gerealiseerd. Ook in openbare gebouwen of zorginstellingen blijkt dit zijn waarde te hebben. Hier is een hogere keramiekhoogte vaak voor mindervalide wenselijk. Standaard voorwandelementen dienen dan verhoogd te worden wat vaak een tijdrovende en precieze klus is. Juist dan is de Viega Eco Plus een goede oplossing; het keramiek kan  op 33, 35, 37 en 39 cm hoogte worden bevestigd . De wc-afvoeraansluiting is trapsgewijs in diepte te verstellen.

Installatievriendelijk
Aan het installatiegemak van het voorwandsysteem wordt bijgedragen door de zelfremmende en uittrekbare voetsteunen. Hierdoor staat het element snel en kan worden gekozen voor een 55 mm of 75 mm hoge staanderconstructie.  Daarnaast zijn de Viega Eco Plus-wc-elementen voorzien van een handige uitlijnhulp. Moeilijke waterpasmetingen zijn niet langer nodig, de uitlijnhulp maakt het eenvoudig. De wc-aansluitbocht is in diepte verstelbaar en voorgemonteerd. Dat vereenvoudigt de montage van de afvoerleiding – zeker om dat er zowel aan de boven- als zijkant watertoevoer mogelijk is: handig bij situaties waar slechts een beperkte ruimte aanwezig is.

Slimme combinaties
Het voorwandsysteem is gecombineerd met tal van slimme innovaties. Zo wordt een module geleverd met slechts 8 cm diep reservoir. Deze oplossing is ruimtebesparend en leent zich dan ook bij uitstek voor renovatieprojecten. Door het inbouwelement te combineren met één van de comfortabele en contactloos te bedienen Visign bedieningsplaten komen waterbesparingen  binnen handbereik. En omdat sommige van de bedieningsplaten zelfs herkennen wanneer met hoeveel water moet worden gespoeld, behoort onnodige waterverspilling ook tot het verleden.    
Het Viega Eco Plus-systeem maakt deel uit van het breed programma voorwandsystemen dat Viega aanbiedt. Aardige bijkomstigheid is dat ook hier de verschillende systemen probleemloos te combineren zijn. Een voorbeeld van de mogelijkheden die met de systemen mogelijk zijn, is hier te vinden.

Meer informatie over het Viega Eco Plus-programma geeft deze website.