Snelle renovatie tegelwerk met hardschuimplaten

Artikel delen

Woningbouwcorporatie Domesta in Emmen, maakte bij de renovatie van badkamers gebruik van de hardschuimplaten PCI Pecibord en PCI Pecidur op een houten ondergrond. Een mooi voorbeeld van een snel uitgevoerde renovatie met een korte doorlooptijd en weinig overlast.

Koenen Bouw- en Aannemingsmaatschappij verbouwde van oktober tot december 2016 in Weiteveen en Zandpol bij Emmen, enkele tientallen woningen. Een onderdeel van deze uitgebreide verbouwingen vormden de sanitaire ruimtes. De bestaande badkamers werden gerenoveerd of in een slaapkamer werd een nieuwe badkamer gebouwd. Als alternatief voor een betonnen of zandcementdekvloer plaatste de aannemer een multiplexvloer. Daarop konden op eenvoudige wijze doucheplaten PCI Pecibord met geïntegreerde afvoer en drain, evenals waterdichte XPS-hardschuimplaten worden aangebracht. Om meteen daarna te worden betegeld. Het project omvatte ook de renovatie van de toiletten.

Het toegepaste systeem van PCI bestond niet alleen uit de platen, maar ook uit uitvlakmortels, primers, waterdichtingspasta inclusief kimband, tegellijmen, voegmortels en siliconenkitten. Daarop verstrekt het bedrijf een projectgarantie van 10 jaar. Het stucwerk werd uitgevoerd door Heigro Totaal Afbouw uit Klazienaveen en Timeco Emmen BV verzorgde de overige tegelwerkzaamheden.

Koenen Bouw koos voor het systeem van PCI vanwege de korte doorlooptijd en beperkte overlast voor de bewoners. Ook de geringe fysieke belasting van de werknemers door lichte en goed hanteerbare producten speelden een belangrijke rol. Er hoefden geen beton en cementdekvloer naar de verdieping te worden getransporteerd. En de sloopwerkzaamheden werden beperkt door behoud van de bestaande ondervloer.

Projectcoördinator René Jalving van Koenen Bouw concludeert: “De totale oplossing van PCI, van hardschuimplaten tot en met het tegellijmsysteem, is goed bevallen. Ook de technische ondersteuning door PCI-adviseur Paul Sloot verliep naar tevredenheid. De totale materiaalkosten waren hoger dan bij toepassing van andere systemen, maar de winst behaalden wij in de lagere arbeidsduur en -kosten. Gezien onze ervaringen kunnen wij bij toekomstige gebouwen met gelijke situatie het systeem van PCI zeker aanraden.”

PCI
www.pci-afbouw.nl