Wonen in voormalige school

Artikel delen

WonenCentraal heeft het oude schoolgebouw aan de Marokkostraat in Alphen aan den Rijn afgelopen jaar verbouwd tot zes mooie eengezinswoningen. Onlangs kregen de eerste bewoners de sleutel. De corporatie heeft de nieuwe bewoners speciaal geselecteerd voor een maximale maatschappelijk invulling van het pand.
 
De corporatie geeft een thuis aan twee grote statushoudersgezinnen en twee woningen gaan naar een gezinshuis. Het gezinshuis heeft ook een begeleidende rol voor de statushoudersgezinnen. Een woning is voor jongeren die professionele begeleiding krijgen. Voor de laatste woning voert wonenCentraal nog gesprekken met gezinnen die zich willen inzetten voor de buurt. Voorafgaand aan de verbouwing organiseerde de corporatie een informatiebijeenkomst voor de omwonenden. Zij deelden hun mening en zorgen. De corporatie heeft daar goed naar geluisterd en rekening mee gehouden.
Het schoolgebouw stond al een aantal jaren leeg. WonenCentraal zocht naar een passende maatschappelijke invulling. Dit gebeurt nu door het creëren van huisvesting voor speciale doelgroepen die zonder hulp niet in hun huisvesting kunnen voorzien. Door huisvesting op maat in een veilige omgeving, krijgen ook deze mensen een mooi thuis.