Veel woningzoekers voor Zuiderziekenhuis

Artikel delen

BOEi gaat, samen met Impact Vastgoed, circa 80 loft-appartementen realiseren in het voormalige hoofdgebouw van het monumentale Zuiderzeeziekenhuis in Rotterdam. De verwachting is dat de woningen in 2018 worden opgeleverd.
 
Het Zuiderziekenhuis is ontworpen door de Rotterdamse stadsarchitect Adriaan van der Steur en gerealiseerd in de periode 1929 tot 1939. Het Ziekenhuis raakte na een fusie en nieuwbouw in 2011 in onbruik en stond op de nominatie voor sloop. Van het complex is, na sloop, alleen de bebouwing uit die jaren behouden gebleven. Ofwel: het poortgebouw, het hoofdgebouw en vier vleugels worden door BOEi herbestemd. Tijdens een open dag waren er veel belangstellenden, niet alleen van huizenkopers, maar ook van voormalige ziekenhuismedewerkers én oud-patiënten.
BOEi en Impact Vastgoed herontwikkelen het hoofdgebouw – het Carré – tot circa tachtig loftappartementen. Kenmerkend voor veel woningen zijn onder meer de hoge plafonds en de ligging over twee verdiepingen. Naar mogelijkheden voor gebouwvoorzieningen op de begane grond wordt nog onderzoek gedaan. Het ontwerp van de transformatie is van bureau Molenaar & Co architecten uit Rotterdam. Het herbestemde hoofdgebouw krijgt de naam Het ZuideR en moet het hart worden van een nieuwe, groen opgezette woonwijk Zuiderhof.

(bron: BOEi Nieuws)