Wonen in een kantoor in Raalte

Artikel delen

Als de ‘Transformers van Salland’ is Gebr. Meijer Bouwbedrijf erg actief en gedreven in het transformeren van bestaande panden naar andere bestemmingen of andere doelgroepen. In Raalte werd een bestaand kantoorpand aan de Marktstraat omgebouwd tot acht appartementen.
 
Bijzonder is dat het kantoorpand begin 80-er jaren ook door Gebr. Meijer Bouwbedrijf is gerealiseerd en het pand nog steeds in kwalitatief goede staat verkeerde. De opdracht tot de herbestemming van acht huurwoningen kwam van SallandWonen die met het initiatief graag innovatief en duurzaam met de krapte op de woningmarkt wil omgaan. In samenwerking met SallandWonen heeft VAB Architecten & Adviseurs de planvorming voor deze transformatie op zich genomen. Opmerkelijk is de aanpassing van de gevels, waarvoor speciale driehoekige ramen werden ontworpen.