Start renovatie Alphen aan den Rijn

Artikel delen

Onlangs is Woonforte gestart met de renovatie van 58 huurwoningen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Naast nieuwe keukens, badkamers en/of toiletten staat de verbetering van het comfort, de veiligheid, de isolatie én het binnenklimaat van de woningen op het programma. Naar verwachting is de renovatie eind september 2017 klaar.
 
Bouwer BAM Wonen voert – in opdracht van Woonforte – in de zeven type woningen in de wijk verschillende combinaties van maatregelen uit. De afgelopen maanden is met alle bewoners gesproken over wat er gaat gebeuren, de impact van de werkzaamheden en de bewonerskeuzes. Voor de vernieuwing van keukens, toiletten en badkamers kregen de bewoners een aantal keuzes, evenals voor dak- of spouwisolatie waarvoor een minimale huurverhoging geldt.
Woonforte vindt dalende woonlasten voor huurders belangrijk en investeert daarom in energiebesparende maatregelen. Voor deze 58 woningen betekent dat isolerend HR++glas (dubbelglas), mechanische ventilatie, dak- en spouwisolatie. Daarnaast worden er maatregelen genomen tegen vochtoverlast in de kelders. Met alle isolatiemaatregelen bereiken de woningen gemiddeld het energielabel A. Bewoners kunnen hierdoor flink besparen op hun energierekening.
Met het opknappen van de gevels en de nieuwe kleur verf op de kozijnen krijgen de woningen in de drie straten een nieuwe, frisse uitstraling. Bewoners maakten uit twee kleurencombinaties een keuze voor hun eigen straat. Bovendien worden de dakgoten en hemelwaterafvoeren vervangen.