EPC-winst

Artikel delen

Goede woonhuisventilatie is niet alleen van belang voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De keuze voor een optimaal ventilatiesysteem leidt ook tot energiebesparing. Zo blijkt uit de nieuwste Gelijkwaardigheidsverklaringen van Orcon dat de MVS-15RH CO2B woonhuisventilator een hogere EPC-winst bereikt dan andere ventilatoren uit de C4a-klasse. Door voor genoemde woonhuisventilator te kiezen, kan de EPC-waarde van een woning tot bijna 0,2 punten worden verlaagd. Ventilatoren in systeemklasse C4a hebben een natuurlijke luchttoevoer en een mechanisch CO2-gestuurde luchtafvoer. De in de unit ingebouwde vochtsensor wordt aangestuurd op basis van luchtvochtigheid. Daarmee zorgt dit systeem volledig automatisch voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Als het luchtvochtigheidsgehalte in de badkamer, de keuken of het toilet een bepaalde grens overschrijdt, laat deze sensor de ventilator automatisch harder draaien. Daar komt dus geen aparte bediening aan te pas: de bewoner heeft er geen omkijken meer naar. Bovendien is er geen aparte bedieningsunit voor nodig, wat scheelt in investerings- en installatiekosten.

Informatie: www.orcon.nl