BSS naspansysteem biedt veel voordelen

Artikel delen

Naar aanleiding van de landelijke keuring van uitkragende vloeren voor balkons en galerijen is gebleken dat een zeer groot gedeelte hiervan niet meer voldoet aan de huidige eisen die daaraan worden gesteld conform CUR 248. Om aan de gestelde veiligheid van CUR 248 te voldoen, heeft Balm een naspansysteem ontwikkeld.

Het grote voordeel ten opzichte van bijna alle andere systemen is dat alle bestaande wapening in de constructie er niet meer toe doet. De spanstaven nemen alle op te nemen krachten over, waardoor er niet langdurig en passend gerekend hoeft te worden. De spanstaaf kan exact op de economisch voordeligste plaatsen worden ingeboord. Het is geen probleem als de bestaande wapening wordt doorboort, omdat deze na aanbrengen van het BSS systeem toch niet meer functioneert.
 
Nadat is gebleken dat een uitkragende vloer niet voldoet, wordt door een vaste constructeur vastgesteld hoeveel spanwapening er benodigd is. Daarna wordt het gat geboord en de spanstaaf ingebracht en op spanning gebracht. De ruimte tussen staaf en gatwand wordt met een speciale fijne cementeuze mortel geïnjecteerd. Het boorgat wordt afgewerkt.
 
“Dit systeem biedt veel voordelen,“ aldus Leo Bouwman, directeur van Balm. “Geen beschadigingen aan bestaande dekvloeren en plafonds en bovendien heel flexibel; BSS kan in alle lengten worden toegepast en door selectieve toepassing blijven de kosten beperkt.” Ook de overlast voor bewoners blijft beperkt. “Het systeem kan snel worden aangebracht en geeft nagenoeg geen geluidsoverlast, wel zo prettig voor de bewoners,” besluit de heer Bouwman.
 
Balm bv
www.balmbv.nl