Modern ICT bedrijf in oude burgemeesterswoning

Artikel delen

Het ICT- en softwarebedrijf Ask Roger! dat gespecialiseerd is in communicatiesystemen, zoals de integratie van telefonie met Skype en WhatsApp, heeft zeer recent een nieuw pand betrokken en wel de oude burgemeesterswoning in Delft, een rijksmonument. Het huis werd in 1877 gebouwd en is onlangs grondig verbouwd.
 
De burgemeesterswoning is ontworpen door architect B. Schelling Az. Het gebouw is een voorbeeld van eclecticisme, waarin invloeden van de Hollandse renaissance aanwijsbaar zijn; kenmerkend is de op schilderachtige effecten gerichte vormentaal. Hierbij is gebruik gemaakt van ten opzichte van elkaar verspringende bouwvolumes, een torenelement, kleurig siermetselwerk en pleisterwerk.
Michiel van Nieuwland van Forbo’s ontwerpservice heeft op de verzoek van de directie van Ask Roger! – na een bezoek aan de Forbo’s expohal – een uitwaaierend grafisch vloerpatroon ontworpen voor het hele bedrijf, waarin drie verschillende dessins van Tessera Layout en Outline tapijttegels zijn verwerkt, dat op een bijzondere manier past bij het oude pand en haar functie. Tessera is niet alleen sterk en uiterst comfortabel, maar biedt ook een ongekende rijkheid aan dessins en veel akoestische voordelen. Het gerenoveerde pand is eind juni feestelijk geopend door de burgemeester van Delft.