Rode dakpannen terug na renovatie

Artikel delen

De rode dakpannen keren terug, evenals de ‘oude poort’ en daarmee de verbinding naar de Prins Hendrikweg en de steen ‘Volkshuisvesting 1921’. Eerder hebben de oud-bewoners die naar het Julianaplein terugkeren, een woning naar tevredenheid kunnen uitkiezen. Ze zijn enthousiast over het nieuwe ontwerp ‘Julianaplein 2.0’.
 
Op de onlangs gehouden bewonersavond voor ‘terugkeerders’ werden het nieuwe ontwerp en de planning uitgebreid toegelicht. Hierbij waren ook aannemer bouwbedrijf Nikkels uit Twello en I’m Architecten uit Deventer aanwezig.
Het nieuwe Julianaplein krijgt straks 40 woningen (12 woningen meer dan het oude plein) en drie woningtypen. De 23 eengezinswoningen variëren in grootte tussen 100 en 115 m² en bestaan uit 8 kleinere varianten, 11 grote en 4 smalle. Ze hebben een woonkamer met open keuken, 2 of 3 slaapkamers, een zolder en een tuin. De grotere variant krijgt een verlengde woonkamer van ruim 1 meter. Daarnaast komen er 8 beneden-/bovenwoningen met een woonkamer en 1 of 2 slaapkamers, tuin of balkon. En 9 goed toegankelijke seniorenwoningen met woonkamer, 1 slaapkamer en een badkamer op de begane grond met tuin.
In het voorjaar van 2018 is de start bouw gepland en in de winter 2018-2019 vindt dan de oplevering van de woningen gefaseerd plaats.