Slimme balkonsystemen en beglazingen

Artikel delen

Het Zweedse Balco ontwerpt, levert en installeert slimme balkonsystemen en beglazingen sinds 1987, en sinds kort ook aan woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren in Nederland. Balkons en beglazingen zijn de kernproducten en passie van Balco met veel eigen innovatieve oplossingen die veel mensen een betere levenskwaliteit hebben geschonken. In de loop der jaren heeft dit geleid tot een groot aantal eigen patenten – unieke oplossingen die alleen in de beglaasde Balco systemen worden toegepast.
 
De aanschaf van glazen balkons van Balco, dat is het karakter van het pand versterken en de woonomgeving aantrekkelijker maken. Correct ontworpen balkonsystemen vormen een belangrijk onderdeel van de architectuur, waarbij het glas zowel de leefomgeving als het contact met het leven buitenshuis ten goede komt. Deze unieke plek, precies op de grens tussen binnen en buiten, voegt een boeiende dimensie toe aan de woning.
 
De glazen balkons van Balco zijn open balkons die men kan volledig afsluiten. Beglazing beschermt tegen lawaai, weer en wind, maar bewaart het contact met de buitenwereld. De producten van Balco bieden een ruime keuze wat betreft ontwerp, afvoeroplossingen, ramen, glas, kleuren en materialen.
 
De systemen van Balco hebben veel andere voordelen. Bij een glazen balkon ontstaat er een lucht barrière tussen beglazing en gevel. Het effect correspondeert met een 5 cm dikke traditionele extra isolatie. Bovendien wordt de toevoerlucht verwarmd voordat hij in de woning komt. Voor een galerijflat is aangetoond dat energiebesparing van bijna 20 procent mogelijk is. Met de nieuwe energie-technische oplossing, Balco Climate, kan de energiebesparing nog groter uitpakken.

Balco
www.balco.nl