Bogen op sterke troeven

Artikel delen

Met de bestaande gebouwvoorraad wordt tegenwoordig veel duurzamer omgesprongen. Renovatie is dagelijkse bouwpraktijk geworden. Het vervangen van balkons en galerijen komt daarbij geregeld voor, alle praktische problemen op het gebied van uitvoerbaarheid ten spijt. Ook bij de transformatie van een kantoorgebouw tot wooncomplex waarbij de opdrachtgever het creëren van een buitenruimte (lees balkon) eist, komen vergelijkbare problemen aan de orde.
 
Als bekende producent van prefabbetonelementen voor de woningbouw, biedt Vebo Beton zowel voor prefab balkon- als galerijelementen een brede keus en slimme toepassings- en verankeringsmogelijkheden. Het bedrijf kan hierbij bogen op twee sterke troeven.
 
De eerste is hogesterktebeton. Want balkons en galerijen uitgevoerd in hogesterktebeton zijn door de uitgekiende samenstelling veel dunner uitvoerbaar. Wat dus ook veel lichtere elementen oplevert. Dit geeft diverse voordelen: de hoofddraagconstructie kan lichter worden uitgevoerd, besparing op in te zetten materieel, lichter uit te voeren verankeringen.
 
BALQOON is het andere balkonsysteem waarover u via Vebo Beton kunt beschikken. Deze elementen zijn eveneens heel licht van gewicht. Ze worden namelijk ‘hol’ geproduceerd. Met BALQOON zijn galerijen en balkons stempelloos te monteren. Het systeem biedt de mogelijkheid op elk moment tijdens het bouwproces een balkon- of galerijconstructie te kunnen monteren, tot zelfs net voor oplevering.
 
Vebo
www.vebo.nl