Deel Paleis Soestdijk wordt hotel

Artikel delen

Slapen in Paleis Soestdijk, wie wil dat nou niet? Over enige tijd wordt het mogelijk, als de plannen van de nieuwe eigenaar Made by Holland zijn gerealiseerd. Daarnaast komen er tentoonstellingen en presentaties over innovatieve ontwikkelingen.
 
Made by Holland is door het Rijksvastgoedbedrijf gekozen uit de drie laatste kandidaten met plannen voor het paleis dat zo belangrijk is in de geschiedenis van de Oranjes. Behalve de invulling met een hotel, kunnen bedrijven en kennisorganisaties er straks hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om waterbeheersing, agricultuur en voeding, design en duurzame energie.
Het consortium Made By Holland was met een bod van 1,7 miljoen euro de hoogste bieder om paleis Soestdijk en het bijbehorende landgoed te kopen en verder te ontwikkelen. De koper krijgt wel met een zwaar verwaarloosd paleis te maken.
 
Het staat leeg sinds de dood van zijn laatste bewoner prins Bernhard in 2004, die het in 1937 met prinses Juliana had betrokken. Na dik drie eeuwen verloor Paleis Soestdijk met Bernhard zijn functie als jachthuis, zomerverblijf en woon- en werkpaleis van de Oranjes.