Maak van een dakterras een functionele lichtbron

Artikel delen

Steeds vaker fungeren platte daken als een functioneel dakterras en ze zijn een toevoeging aan de huidige woonoppervlakte. Hoe mooi is het om een dakterras te creëren waar men vrij op kan lopen en waar ook nog eens daglicht door naar binnen komt.

FAKRO springt hier slim op in met een platdakraam speciaal voor dakterrassen. Dit dakraam is voorzien van versterkt glas, zodat er op gelopen kan worden. Het strakke, vlakke design valt nauwelijks op in het dak en vormt een esthetische toevoeging in het terras. Het walkable platdakraam DXW is voorzien van drievoudig, versterkt en krasvrij glas met antislipstructuur. De glasplaat is geïntegreerd in een goed geïsoleerde opstand, waardoor er geen aparte opzetmodules nodig zijn om het product af te maken.

De constructie heeft een strakke afwerking, waardoor het gemakkelijk gelijk gelegd kan worden met bijvoorbeeld een houten terrasvloer. Zo ontstaat er een mooi, strak dakterras waar de bewoner veilig overheen kan lopen. Het drievoudige glas en de geïsoleerde opstand zorgen ervoor dat het platdakraam optimaal isoleert. Het heeft namelijk een gunstige isolatiewaarde van  Uw = 0,70 Wm²K.
Het raam is één compleet product waarmee direct gewerkt kan worden, zonder extra opzetmodules. Leverbaar in acht standaard afmetingen, die variëren tussen 60 x 60 cm en 120 x 120 cm.

Fakro
www.fakronederland.nl