OudNieuw

Artikel delen

Vlak achter station Zaandam komt een nieuw viersterrenhotel met 102 kamers, op initiatief en in opdracht van Van der Gragt Beheer. Begin 2018 gaat dit ZaanHotel open. De hotelkamers worden gevestigd in wat voorheen een saai kantoorgebouw was, maar wat nu wordt herbestemd naar het ontwerp van architect Jos van Eldonk van Common Affairs. De Zaanse bouwstijl was hiervoor de inspiratiebron.

Het oude kantoorpand is compleet voorzien van een nieuwe voorzetgevel en kreeg een extra verdieping. Daarnaast is fors geïnvesteerd in verduurzaming met isolatie van de gevels en dak, en (gasloze) verwarming en koeling door middel van een lucht-lucht warmtepomp. De nieuwe buitenschil krijgt daarbij het inmiddels kenmerkende Zaans uiterlijk, namelijk opgebouwd uit verschillende Zaanse huisjes.
 
Beelden: Common Affairs, Amsterdam